Din guide til Gran Canaria

Alt om GRAN CANARIA! Tips om restauranter, hotell, severdigheter, uteliv, shopping, utflukter og mye mer!

Hva skjer? - Gran Canaria

Festivaler og fester

Spanjolene elsker å feste i gatene, og kanarierne er ikke dårligere enn sine landsmenn på fastlandet. Folkefestene feires gjennom hele året, med karnevalet i februar som det definitive høydepunktet.

6. januar:
Dia de los Reyes (De tre hellige kongers dag)

Feiringen er spesielt synlig i Aguimes, der de har et eget tog og de Tre Vise Menn deler ut leker til barna.

Januar/februar
Fotballturnering: Stort sett europeiske klubber som er på vintertreningsleir på Gran Canaria deltar i denne turneringen, som foregår i Maspalomas.

Februar:
Fiesta del Almendro en Flor: Feires i Tjeda og Valsequiloo, med gode muligheter for å smake på lokal mat, vin og godteri, og oppleve tradisjonell folkedans og sang.

Februar/Mars:
Karneval!
På Gran Canaria feires karnevalet i alle deler av øya, men de mest kjente og storslåtte folkefestene skjer i Las Palmas, San Bartolome, Maspalomas, Aguimes, Agaete og Telde.

Det er ingen begrensninger i hvilket kostyme du skal ha på deg, så her er det bare å slippe fantasien løs og delta! Det er live-musikk i gatene, karnevaldansere og mange andre arrangementer som sangkonkurranser, humorshow etc.

Mars/april:
Hellig uke
. I løpet av Semana Santa - uken før påske - holdes flere prosesjoner, der hellige ikoner og religiøse statuser bæres rundt i gatene i mange landsbyer og byer over hele øya.

April:
Rally El Corte Inglés: Dette er Gran Canarias største bi, som tiltrekker seg mange internasjonale deltakere.

29. april:
Fiesta de los Aborigines (De Innfødtes Fest): Her minnes man guancherne og spanjolenes erobring av Gran Canaria i 1483, med store seremonier i Fortaleza Grande, i nærheten av Santa Lucia. Musikk og dans preger denne feiringen.

30. april - 7. mai :
Fiesta del Queso del Flor (Blomsterostfestivalen):
Den lille byen Santa Maria de Guia feirer sin egen berømte ost med tradisjonell musikk og dans og massevis av ostespising.

1. mai
Feria del Caballo (Hestemarked): Dette er et viktig, årlig hestemarked som holdes hvert år i Valsequillo.

30. mai:
Dia de las Islas Canarias (Kanariøyenes Dag): Kanarierne feirer seg selv med fokus på populærkultur.

Slutten av mai/begynnelsen av juni:
Corpus Christi: Gater og torg dekoreres med tepper laget av blomster, gress og farvet sand.

16. juli:
Fiesta del Carmen: Alle havner hedrer Jomfru Maria, den hellige beskyttersken for alle fiskere. Spesielt stor feiring i Arguineguin, Puerto de Mogán, Puerto de Aldea og Gáldar.

4. august:
Bajada de la Rama: Fargerik festival, en av de eldste på øya, med røtter tilbake til guanchernes regndans. Feires i Agaete og Puerto de las Nieves. Innbyggerne i landsbyene bærer furugrener ned fra fjellet til sjøen i håp om å få regn.

September:
Encuentro Internacional Tres Continentes (Internasjonale teaterfestivalen for tre kontinenter): Avholdes i Aguimes hvert år, med europeiske, latinamerikanske og afrikanske teatergrupper.

6. - 8. september:
Pilgrimage to Nuestra Señora de la Virgen del Pino i Teror: Kanariøyenes største religiøse fest for å hedre Jomfruen av Furu (Jomfru Maria). Pilgrimer fra hele Gran Canaria samles i Teror og feirer.

7. - 11. september:
Fiesta del Charco (Lagunefestivalen): Denne festivalen er en av de eldste på Gran Canaria og har ukjent opprinnelse, men den dateres tilbake til tiden før spanjolenes erobring av øya. Feires i Puerto de la Aldea. Landsbyinnbyggerne har flere ritualer, blant annet vasser de i lagunen fullt påkledd og prøver å fange fisk med hendene og spruter vann på hverandre. Brytekamper og fekting er også en del av showet.

5. oktober:
Fiesta de la Virgen del Rosario: En tradisjonell festival i Aguimes, med tulleslåssing, kanarisk bryting, fekting med kjepper, folkedans og sang.

2. søndag i oktober:
Fiestas de la Naval (Sjøfestivalen): Maritime prosesjoner i Las Palmas og andre havnebyer der man minnes den spanske armadas seier over den britiske Sir Francis Drake i 1595.

13. desember:
Dia de Santa Lucia (Santa Lucia-dagen): Denne svenske vinterfestivalen kombinerer skandinaviske og kanariske tradisjoner og feires i Las Palmas med en uke med gatefester.

Finn et perfekt hotell på Gran Canaria

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser. Søk og bestill her:

Sponsede lenker

Ving annonse Gran Canaria

Flere reiseguider

Se også:


Privacy Policy