Din guide til Gran Canaria

Alt om GRAN CANARIA! Tips om restauranter, hotell, severdigheter, uteliv, shopping, utflukter og mye mer!

Puerto Rico - Gran Canaria

puerto ricoPerfekt finevær, folksomme kjøpesentre, yachter i havnen og deilig matlukt hvor enn du beveger deg. Tacky, men deilig, Syden med stor S. Dette er essensen av Puerto Rico, den populære feriebyen på sørvestkysten av Gran Canaria. Øyas nærhet til det afrikanske kontinentet sikrer et ideelt klima, spesielt om vinteren når temperaturen ligger konstant mellom 20 og 25 grader.

Hyggelige folk, mye briter

Folkene her er kjempehyggelige, det er lett å bli kjent med både bartendere og fastboende, og noen ganger føler du at du har kjent dem hele livet. Selv om det er Playa del Inglés som er "engelskmannens by", vil du oppleve at det er langt flere engelskmenn i Puerto Rico.

Sol og bad - velg Amadores

Puerto Rico har 2 strender: Puerto Rico og Amadores. Begg er rene og velstelte og er fullt utstyrte med toaletter, dusj og utleie av solsenger. Generelt regnes imidlertid Amadores som den beste stranden. Du kan spasere til Amadores på et kvarter, eller ta en 5 minutters drosjetur. Taxi på kanariøyene er kjempebillig. Skal du ha solseng betaler du rundt 7 Euro for 2 solsenger og parasoll.

Utflukter og aktiviteter

Utvalget av båtturer og vannsport er imponerende. Dette bestiller du i havneområdene (Puerto Rico har 2 små havner). Båtturen til den fine byen Puerto de Mogán tar bare 20 minutter, og er obligatorisk, selv for de som har vært der før. Husk at markedet i Puerto de Mogán er på fredager, så planlegg å dra denne dagen.

Kjøpesentrene: Shopping i Puerto Rico

Inne i byen vil du se at de fleste butikkene og restaurantene ligger inne i kjøpesentrene. Aqua La Perra, Europa og Centro Civico Commercial er de 3 shoppingsentrene i Puerto Rico. Agua La Perra er det minste, og Centro Civico er størst. Alle har et bra utvalg av barer og restauranter, minst ett supermarked og andre butikker der du kan handle elektriske dingser, aviser, strandustyr og souvenirer.

I det gedigne Centro Civico finner du også banker, apotek, nattklubber og spesialbutikker som plantebutikker, fiskehandlere, reisebyråer, klesbutikker, sportsbutikker, frisører, renseri og vaskeri. Sett av god tid til å utforske dette senteret!

Innpåslitne selgere og innkastere

Butikkselgerne i kjøpesentrene og ellers kan være innpåslitne, og i noen tilfeller nesten truende. Opplever du dette er det bare å gå videre så raskt som mulig. Det samme gjelder innkasterne på restaurantene, som vil ha deg til å spise middagen hos dem. Husk at disse bare gjør jobben sin.

Gode restauranter

Den koselige lille puben Maggies Irish Bar med utsikt over havnen har god mat og underholdning. Churchills, El Torro og Las Brasas Steakhouse serverer nydelig biff, og San Miguel gir deg god mat til en billig benge. Oscar's restaurant anbefales også. Er du klar for en deilig italiensk pizza bør du besøke pizzarestauranten Pinoccino. Sjekk også ut de kinesiske og indiske restaurantene som har spis-til-du-dauer-tilbud. Skulle du få lyst på en real Quarter Pounder kan du alltids besøke McDonald’s også.

Uteliv og nattklubber

For de som liker å nyte utelivet på ferien, er utvalget av utesteder veldig bra. Mange av utestedene ligger også i shoppingsentrene. Yates Disco Bar er en av barene som anbefales. Nattklubbene er åpne hele natten, og har god stemning. Snoopys, Hawaii bar, Bora Bora, Covent Garden, Jokers Club og Harleys er populære utesteder/klubber. På nattklubbene blir det gjerne liv først klokken 02 om natten, når de andre utestedene stenger. Du betaler rundt 6 Euro for 2 drinker, rundt 4 ganger billigere enn hjemme.

Egentlig ikke for alle

I mange turistbrosjyrer og på diverse nettsider kan vi lese at stedet passer for alle. Dette stemmer imidlertid ikke. Puerto Rico passer ikke for de som ønsker en stille og rolig ferie. Action, party, balubas og discodunk er beskrivende for byen, så ikke bestill reise hit dersom du ønsker ro og fred. Dra heller til Puerto de Mogán eller Arguineguin.

Finn et perfekt hotell på Gran Canaria

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser. Søk og bestill her:

Sponsede lenker

Ving annonse Gran Canaria

Flere reiseguider

Se også:


Privacy Policy