Din guide til Gran Canaria

Alt om GRAN CANARIA! Tips om restauranter, hotell, severdigheter, uteliv, shopping, utflukter og mye mer!

Playa del Ingles - Gran Canaria

Playa del InglesPlaya del Inglés - engelskmannens strand - er en by på sørkysten av Gran Canaria. Dette er et av de største og travleste feriestedene i Europa, med hundretusener av turister hvert år.

Det er rundt 20.000 innbyggere i Playa del Inglés. Langs strandpromenaden Paseo Costa Canaria ligger hoteller, restauranter, tavernaer og butikker.

Partysted #1 på Gran Canaria

Det er først og fremst de unge og festglade som drar til Playa del Ingles. Mange voksne og pensjonister synes det blir for mye støy her, så de bor heller i Maspalomas eller i Arguineguin, der utelivet er mindre bråkete, og turistene ikke fullt så fulle. Playa del Inglés har definitivt det heftigste nattelivet på øya, på godt og vondt.

Sand fra Sahara

Byen har en lang strand laget av sanddyner fra Sahara-ørkenen (det er ihvertfall det myten sier :), og denne stranden knytter byen til nabobyene San Augustin og Maspalomas. Stranden er blant de fineste i Europa, og her er klimaet behagelig året rundt. De mange strandbarene og -restaurantene gjør at det aldri er langt å gå for å få seg en duggfrisk San Miguel eller noe å spise.

Masseturismens høyborg

Dette er det viktigste området for masseturismen på øya. Da charterturene til Gran Canaria startet på 70-tallet dro alle til Las Palmas, men på grunn av det mer stabile klimaet i sør startet byggingen av store ferieanlegg her.

Shopping i Playa del Ingles

Det beste av de mange sentrene i Playa del Ingles er Metro-senteret, i nærheten av stranden. Her er også det beste utelivet på stedet. Her er mange bra butikker, men butikkeierne vet at de fleste av kundene er turister, så prisene er ikke alltid så lave. De beste elektriske butikkene finner du i Visanta-senteret og i Yumbo-senteret.

I nord, i enden av hovedgaten som går gjennom Playa del Ingles (Avenida de Tirajana), kommer du til boligområdet San Fernando. Her er lave priser, og du finner store lokale supermarkeder som Hyperdino i Bellavista-senteret, der du finner de laveste prisene på hele Gran Canaria. Du finner mange andre butikker også. Avenida de Galdar er en bra gate å spasere i, og like ved finner du to kjøpesentere som er mer rettet mot de innfødte enn mot turister. Litt lengre bak ligger det nevnte Bellavista-senteret, som har et bra utvalg av butikker. På andre siden av San Fernando, i nærheten av Holiday World, arrangeres Maspalomas-markedet på onsdager og fredager.

Nabobyer og veier

Playa del Inglés er knyttet til andre byer som Puerto de Mogán og Las Palmas med den gamle motorveien, men de fleste bruker nye supermotorveien som går mye raskere. Det er ca 5 mil til Las Palmas, og 3 mil til flyplassen.

Populært blant homofile

På samme måte som Maspalomas er Playa del Inglés en populær destinasjon for det europeiske homsemiljøet, og spesielt er det mange homofile i på Yumbo-senteret (kombinert shoppingsenter og utesteder). I nærheten av Maspalomas er det også en egen strand for homofile.

Playa del Inglés - Anbefalte lenker

VG: Fuktig fiesta - Om utelivet i byen

Barcelo Las Margarita - Et luksushotell i Playa del Inglés med eget nudist-område på taket (!)

Finn et perfekt hotell på Gran Canaria

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser. Søk og bestill her:

Sponsede lenker

Ving annonse Gran Canaria

Flere reiseguider

Se også:


Privacy Policy