Din guide til Gran Canaria

Alt om GRAN CANARIA! Tips om restauranter, hotell, severdigheter, uteliv, shopping, utflukter og mye mer!

Maspalomas - Gran Canaria

MaspalomasMaspalomas er den eldste turistbyen på sørkysten av Gran Canaria. Det var her soldaten Mas de Palomar fra Mallorca bosatte seg og ga navn til byen. Stedet er kjent for turisme, hoteller, strander og sine mange restauranter, barer og kjøpesentre.

Verdens beste gatenavn?

Mens nabobyen Playa del Inglés er kjent for party og balubas, er Maspalomas mer elegant, rolig og har litt eldre turister. Byen er laget for turister, så severdigheter finner du ikke her, bortsett fra stranden og fyrtårnet. Et nydelig eksempel på turismens omfang her, er det herlige gatenavnet Avenida del Touroperador Saga Tours.

Strandliv og nudisme

Dette er stedet å dra til for de som først og fremst elsker stranden og strandlivet. På grunn av sanddynene kan du finne deg en nesten privat plass på stranden. Den lange stranden er kåret en av verdens beste strender, og deler av den er nudiststrand. Stranden går hele veien til den travlere nabobyen Playa del Inglés. Sanden er myk som pulver, og du trenger aldri å gå mer enn noen meter for å kjøpe deg en iskald drikke ellr litt mat. Med sine fornøyelsesparker, turområder, akvarium og golfbane er Maspalomas veldig familievennlig.

Mellom Maspalomas og Playa del Inglés er et flott naturområde med sanddyner. Disse har blitt fredet, og har flere sjeldne plante- og dyrearter. Nudistene trives godt i dette området.

Langs strandpromenaden ligger det en lang, lang rekke av barer, butikker og restauranter, og flere luksushotell og villaer er bygget langs stranden.

Restauranter - gå mot fyrtårnet

Fyrtårnet El Faro de Maspalomas (faro = fyrtårn) er 68 meter høyt og er verd å få med seg. Hit bør du også gå når du skal på restaurant ettersom byens beste restauranter ligger i dette området.

Populært blant homofile

Feriestedet har blitt et av homsesamfunnets favorittsteder, med en egen homosone på stranden og i sanddynene. I mai hvert år feires den verdenskjente homouken ("Gay Pride") her.

Shopping i Maspalomas

Det er to viktige sentre i Maspalomas: Faro 2 ligger i den østlige delen, ikke langt fra Holiday World. Det andre er Varadero-senteret, med en del omkringliggende butikker, i nærheten av fyrtårnet Faro de Maspalomas. Det har små, koselige butikker med mange lokale og internasjonale designermerker, samt kafèer, apotek, supermarked og andre butikker.

Ikke langt fra Varadero-senteret og foran Hotel Costa Meloneras er det nyere shoppingområder med et godt utvalg av restauranter, noen trendy barer og flere designerklær-butikker.

Finn et perfekt hotell på Gran Canaria

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser. Søk og bestill her:

Sponsede lenker

Ving annonse Gran Canaria

Flere reiseguider

Se også:


Privacy Policy