Din guide til Gran Canaria

Alt om GRAN CANARIA! Tips om restauranter, hotell, severdigheter, uteliv, shopping, utflukter og mye mer!

Teror - Gran Canaria

Folkefest i TerorTeror er en liten og historisk by, med mye interessant religiøs historie. Her har du mange eksempler på tradisjonell kanarisk arkitektur - hvite hus med synlige grå steiner og fine trebalkonger. Teror er en vakker og fredelig by, i stor kontrast til de mer støyende turistbyene.

Den 8. september hvert år feirer man Fiesta del Pino - Ananastre-festivalen. Festivalen og atmosfæren tiltrekker seg folk fra hele øya, tradisjonelt for å hedre Nuestra Señora del Pino, Gran Canarias hellige beskytterske. Legenden sier at noen gjetere fikk et syn av Jomfru Maria i 1481. De så henne på toppen av et furutre (pino = furu), og etter dette ble Nuestra Señora del Pino en viktig del av hverdagslivet og historien. I 1914 ga Pave Pius XII hellig status til furudamen, og den lille byen Teror ble etter dette den religiøse hovedstaden på øya.

Hver søndag er det et stort og veldig populært marked i Teror, dette er faktisk det største og travleste på øya. Folk kommer fra alle deler av øya for å handle på dette markedet. Du kan kjøpe lokale spesialiteter som chorizo-pølse, godteri laget av nonner, grønnsaker, klær og diverse håndtverk og kunst.

Finn et perfekt hotell på Gran Canaria

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser. Søk og bestill her:

Sponsede lenker

Ving annonse Gran Canaria

Flere reiseguider

Se også:


Privacy Policy