Din guide til Gran Canaria

Alt om GRAN CANARIA! Tips om restauranter, hotell, severdigheter, uteliv, shopping, utflukter og mye mer!

Las Palmas - Gran Canaria

las palmas gran canariaHovedstaden på Gran Canaria, Las Palmas, er den største byen på Kanariøyene, og er en av de få store byene som har et liv uavhengig av turismen. Byen har en historisk bydel med spansk-kolonialistisk arkitektur, en flott sandstrand og gode shoppingmuligheter. Ifølge Jørn Kristiansen, daglig leder i Star Tour, er Las Palmas er i ferd med å bli et mini-Barcelona, med shopping på høyde med andre storbyer i Europa.

Las Palmas var det første chartermålet på Gran Canaria. På 60- og 70-tallet var det litt av et sted, fullt av turister og med et pulserende natteliv. Men på 60-tallet begynte turistnæringen å bygge hotellkomplekser i sør, og turistene forsvant sakte men sikkert fra Las Palmas. I sør var det bedre og mer stabilt klima, og et enda mer pulserende uteliv. [-] Først de siste tiårene har Las Palmas igjen blitt en by vi er stolt av. Myndighetene har brukt store summer på å pusse opp og fornye byen.
Marianne Garcia, til Aftenposten

Ikke dropp å besøke Las Palmas når du først er på Gran Canaria! På barer og restauranter sitter besøkende og innbyggere side ved side, og nyter nattelivet. Byen har mye å tilby av severdigheter, parker, butikker og museum, og du kommer deg enkelt hit med via det velfungerende bussnettet på Gran Canaria.

For de som ønsker natur, kultur, hiostorie og lokal gastronomi ligger de fineste områdene i øyas sentrum, nord, nordvest og nordøst  I Las Palmas er det anbefalt å besøke den gamle bydelen Vegueta, kultursenteret Pueblo Canario og byens strand El Canteras.
-Øystein Eide, forfatter, Dagbladet

Las Palmas ligger i den nordøstlige hjørnet av Gran Canaria, 2 mil nord for Gran Canarias flyplass Gando, også kjent som LPA - Las Palmas Airport.

Byen ble grunnlagt i 1478 av Juan Rejon, som var overhodet i den kastiljanske hæren. Denne hæren invaderte de innfødte guancherne på Kanariøyene, og krevde av deisse endret sine navn og ble katolikker. De som nektet å bøye seg for sine nye herrer ble solgt som slaver i Valencia og Sevilla. Andre flyktet til fjellene og bodde i huler. Den dag i dag bor det fortsatt folk i huler i fjellene her, men hulene har blitt moderniserte og har ofte både plasma-TV og mikrobølgeovner.

Las Palmas var stedet der Christopher Columbus startet sine reiser til Amerika. Måten byen - El Real de las Palmas - ble bygget på, som en kunstig, militær og marin by skulle bli utgangspunktet for grunnleggingen av hundrevis av byer i Sør- og Mellom-Amerika.

I dag bor nesten halvparten av alle innbyggerne på Gran Canaria i Las Palmas.

Shopping i Las Palmas

Byshopping! Dra til El Corte Ingles-kjøpesenteret og de andre butikkene som ligger i gaten Avenida Mesa y Lopes. Ellers finner du alt under ett tak i det store Las Arenas, byens hypermarked med kjente varemerker. Det andre hypermarkedet La Ballena er også verd et besøk.

Triana-området i Las Palmas, i nærheten av busstasjonen, har flere mer tradisjonelle butikker, samt noen internasjonale butikker. Siete Palmas ligger litt i utkanten (nordover), så for å dra hit er det bare å praie en taxi eller ta bussen. Et annet senter med massevis av butikker er Meida Market, som er et av de beste stedene på Gran Canaria å handle elektriske produkter på.

El Canteras-stranden i Las Palmas er fantastisk og er over tre kilometer lang med kiosker barer og restauranter. Hovedstaden har tre store kjøpesentre som liger i sentrum: El Corte Ingles, El Mulle og Las Arenas.
-Øystein Eide

Dersom du skal bruke en hel dag til shopping er Las Palmas et godt valg. De fleste turoperatørene arrangerer en guidet "Las Palmas Shopping"-tur. Du får blant annet med det Triana og Las Arenas.

Finn et perfekt hotell på Gran Canaria

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser. Søk og bestill her:

Sponsede lenker

Ving annonse Gran Canaria

Flere reiseguider

Se også:


Privacy Policy