Din guide til Gran Canaria

Alt om GRAN CANARIA! Tips om restauranter, hotell, severdigheter, uteliv, shopping, utflukter og mye mer!

Restauranter - Gran Canaria

Restauranter - Gran CanariaGran Canarias beste restauranter

Restaurant Casa Martell - Tradisjonell restaurant i Santa Brigida i fjellene over Las Palmas. Serverer ovnsstekt fårekjøtt og egenprodusert vin. Anbefales av forfatteren Øystein Eide, som har bodd i Gran Canaria i mange år og skrevet bok om øya.

La Aquarella i Patalavaca

Que Tal i Puerto de Mogan - Gourmetrestaurant drevet av en nordmann. Ikke langt fra Playa del Inglès og Puerto Rico.

Arguineguin:
Los CanariosI,
Marino Chico
Marino II
Bar Cofradia de Pescadores.

Guantanamo, strandrastaurant i Tauro, rett ved siden av Amadores. Rustikk og varm atmosfære, nydelig mat og herlig service!

Bamira, hotellrestaurant i San Augustin. Her blander de indisk og østerrisk mat, i en fantastisk smaksopplevelse.

Tony Romans, amerikansk BBQ-restaurant i Las Palmas.

Typiske kanariske retter

Typiske kanariske retter er den salte fiskesuppen sancocho, papas arrugadas - den lokale poteten som ligner en rynkete nypotet, som vanligvis serveres med mojo-saus (da heter retten papas con mojo). Mojo er en sterk, rød saus som er populær med flere retter her nede.

Videre har man den tradisjonelle spanske paella, som består av ris og sjømat, og den spanske tortilla - omeletten. Kjøtt og kylling er viktigste kjøttyper, mens de eldre, tradisjonelle restaurantene, spesielt de oppe i fjellene, serverer hare og geit.

Den lokale vinen kalles el Monte, fjellvinen.

Tapas er ikke så veldig populært på feriestedene, men drar du til landsbyene finner du gode tapasretter på flere av restaurantene. Fisk og skalldyr er  veldig populært på Kanariøyene.

Mini-restaurant-parlør

Her er noen tradisjonelle kanariske retter som du vil finne om du besøker  restauranter utenfor turistløypa:

Salpicon de mariscos - En salat som består av kuttet løk, paprika, mais, krabbe, reker og annen sjømat, dynket i eddik.

Carne con papas - En stuing laget av kjøtt, grønnsaker og poteter, servert i en god saus

Ropa Vieja - Dette er Kanariøyenes svar på vår pytt-i-panne - en kjøttmiks servert med kikerter (Garbanzos) og Chorizo.

Boquerones - en liten hvit fisk, som en ansjos, men uten den salte smaken, marinert i eddik, olje og hvitløk.

Albondigas - små hjemmelagde kjøttboller i en sterk kryddersaus

Potage - En tykk Kanarisk suppe laget av forskjellige grønnsaker, ofte med forskjellige typer kjøtt til.

Carne de Cochino - Små biter av stekt svin, med saus

Carne de Cabra - Geitekjøtt, smaken ligner på lam, men ikke like mørt.

De viktigste produktene på øya er bananer, tomater, oliven, appelsiner, fisk og svin. Dersom du lager maten selv kan du kjøpe råvarer billig på supermarkedene. Kjøtt er litt dyrere, men fortsatt mye billigere enn hjemme i Norge.

Anbefalte lenker

De beste tipsene for mat og drikke... - Dagbladet

Finn et perfekt hotell på Gran Canaria

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser. Søk og bestill her:

Sponsede lenker

Ving annonse Gran Canaria

Flere reiseguider

Se også:


Privacy Policy