Din guide til Gran Canaria

Alt om GRAN CANARIA! Tips om restauranter, hotell, severdigheter, uteliv, shopping, utflukter og mye mer!

Uteliv - Gran Canaria

UtelivBarene på feriestedene som Playa del Ingles og Puerto Rico etc er stedene hvor de fleste turister går for å nyte kvelden på Gran Canaria. Vanligvis er det en eller annen form for underholdning. Tidlig på kvelden har mange store TV-skjermer som viser forskjellige europeiske TV-programmer, ofte britiske komiserier eller fotballkamper. Senere på kveldstid er det vanlig at en DJ står for musikken. Enkelte barer har andre former for underholdning også, feks karaoke, quiz og dart-turnering.

De større barene har gjerne et lite dansegulv, og DJen er kveldens hovedattraksjon. Barene er åpne hele dagen, og stenger tidlig på morgenen. Da er baren gjerne stengt bare noen timer før den åpner igjen. Prisen på en øl ligger på rundt 20 kroner eller mer, alt etter hvor stor den er.

Bartenderne og de andre ansatte på barene er vanligvis svært hyggelige og underholdende. Dette er noe av det som kjennetegner Gran Canaria, og turistene setter stor pris på den gode atmosfæren på utestedene.

Omkring på de ulike feriestedene vil det også være mye underholdning på hotellkompleksene. Alle er velkommen hit, ikke bare de som bor på hotellet.

Nattklubbene åpner ved midnatt, og her holder folk ut litt lenger enn andre steder. Drinkene er mye dyrere på nattklubbene, og i helgene må man betale inngangspenger, men det er store muligheter for at du vil få gratisbilletter på gata.

Vær forsiktig med sprit når du er her! Halve glasset fylles gjerne med brennevin før blandevannet helles i, så det er stor fare for at man får i seg for mye alkohol. Kombinasjonen av mye sol og brennevin gjør at du dehydrerer raskere, så du bør passe på å drikke mye vann. Man må være 18 for å drikke alkohol på barene, men det går fint å komme inn dersom man er i følge med en voksen. Enkelte av barene har til og med barnefester tidligere på kvelden.

Puerto Rico

Det livligste nattelivet finner du i handleområdet i bunnen av Puerto Rico. Her er to store nattklubber - Fibber Magees ligger på siden av parken, og Jokers ligger på kjellernivå. Europa-senteret på toppen av åsen har også et bra uteliv, og er en smule mer familievennlig enn nattklubbene, spesielt i høysesongen (juli og august). Da holder familiene seg på "toppen", og de unge og festglade holder seg i "bunnen".

Havneområdet til venstre for stranden er et fint og rolig område, med flere små, rolige barer hvor man kan sitte og slapppe av og nyte roen og snakke.

Playa del Ingles

Playa del Ingles har et heftig natteliv - her har du 12 store "senter" å velge mellom, og dobbelt så mange hotellkomplekser, så her er det alltid mye som skjer. De tre viktigste stedene er Kasbah, Metropole og Plaza, og hit drar man dersom man er ute etter en klubbatmosfære. De fleste av stedets nattklubber ligger her. Yumbo-senteret er kjent for å ha mange homofile blant klientellet, men du finner både par og familier her. Spesielt er det variert på det nederste planet, der folk samles for å se dragshowet La Belle, som begynner rundt klokken elleve om kvelden. De andre stedene er svært familieorienterte, og mange av restaurantene rundt Playa del Ingles har også underholdning om kveldene. Annexo II er et flott sted å gå siden det ligger rett på stranden.

Maspalomas

Maspalomas er et deilig, fredelig sted med en roligere natteliv. Varadero-senteret i nærheten av fyrtårnet og stranden har mange rolige barer, og det er også flere barer i Faro 2-senteret, i nærheten av Holiday World-parken. Holiday World har noen nyere nattklubber, en av dem er kjent for salsa. Her er det mye folk og bra stemning fredag og lørdag.

Las Palmas

Utelivet i Las Palmas er svært variert, og kan være mer sofistikert enn på feriestedene. Her er en mer urban stemning, med mer tradisjonelle barer og restauranter. Las Palmas byr på mer av den genuine kanariske kulturen, heller enn de irske, engelske og tyske barene man ofte finner på resortene.

Nattelivet våkner idet solen går ned, og her er noe for enhver smak: Svingende salsamusikk, liveband, coverband, jazz eller disco.

I strekningen mellom markedet og Santa Ana-katedralen finner du mange puber og restauranter med spennende kanarisk mat. Sjekk ut Vegueta-området og Plaza de Espana dersom du er ute etter bra steder å gå ut på. Kule steder er Heineken, Cuasquias, El Coto, La Floridita og La Roneria.

Finn et perfekt hotell på Gran Canaria

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser. Søk og bestill her:

Sponsede lenker

Ving annonse Gran Canaria

Flere reiseguider

Se også:


Privacy Policy